APK

De verplichte APK keuring is van essentieel belang. Wij geven u advies omtrent onderhoud en wijzen u op aandachtspunten van uw auto. Mocht er onverhoopt een noodzakelijk reparatie uit de APK voortkomen dan word er ten aller tijden contact met u opgenomen om de mogelijkheden te bespreken.

Benzine auto’s: € 35,-
Diesel auto’s: € 55,-

Prijzen zijn incl. BTW


Vul onderstaand formulier in dan bellen wij u terug voor het maken van een afspraak.

  Deze gegevens horen bij uw kenteken

  Hieronder treft u een overzicht van de gegevens die we meesturen met het formulier:


   

  APK datum

  De personenauto of bedrijfsauto mag 2 maanden vóór de einddatum ter keuring bij ons aangeboden worden. Bij goedkeuring wordt de oude datum automatisch verlengd. Als de de auto twee maanden vóór de afloop van de huidige periode opnieuw wordt goedgekeurd, dan geldt de nieuwe periode dus 2 maanden langer. De einddatum van het keuringsbewijs mag absoluut niet overschreden worden. Met ongeldige apk mag niet met het voertuig worden gereden anders dan via de kortste weg naar het apk-station. Het voertuig moet dan gestald worden op privéterrein niet zichtbaar vanaf de openbare weg, en geschorst om niet te hoeven voldoen aan de apk-plicht. Zonder geldige apk of schorsing volgt automatisch een boete.

  Wijziging van brandstof en de Algemene Periodieke Keuring

  Wijzigt uw voertuig door het ombouwen van brandstoftype, dan kan dit van invloed zijn op de APK-frequentie. Een voorbeeld: u laat een LPG-installatie in bouwen in uw auto. Uw personenenauto valt daardoor onmiddellijk in het keuringsregime dat hoort bij de categorie LPG. Uw personenauto kan daardoor eerder APK-gekeurd moeten worden dan op het reeds bestaande APK-rapport staat.

  Niet op tijd APK gekeurd?

  De overheid controleert automatisch of voertuigeigenaren tijdig de APK hebben laten uitvoeren. Zorg er dus voor dat uw personenauto op tijd is goedgekeurd. U krijgt daardoor dus ook automatisch een boete als uw auto geen geldige APK heeft.

  Personenauto ouder dan 30 jaar

  Als uw personenauto (geen taxi of bus) ouder is dan 30 jaar, maar na de peildatum van 1 januari 1960 hoeft deze personenauto nog maar eens in de twee jaar gekeurd te worden. Auto’s van voor 1960 zijn volledig vrijgesteld van APK verplichtingen.

  Keuringsrapport

  APK keuringsrapport MijdrechtNa afloop van de APK krijgt u een keuringsrapport. Hierop staat of uw auto is goedgekeurd of afgekeurd. Op het keuringsrapport staan of er reparatie dan wel afkeurpunten zijn. Ook kunnen er op het rapport adviespunten en reparatieadviespunten staan. Adviespunten zijn punten die niet direct tot afkeuring leiden. Wel moet er binnen afzienbare tijd aandacht besteed worden aan het vervangen of repareren van onderdelen. Een reparatieadviespunt is bijvoorbeeld een advies met betrekking tot het niet functioneren van een airbag- of gordelspansysteem. Sinds juli 2008 is het in Nederland niet meer verplicht het rapport bij u te hebben tijdens het rijden. In veel andere Europese landen kan nog wel gevraagd worden naar het keuringsrapport. Daarom is het belangrijk dat u het rapport toch goed bewaart.

  Bent u het keuringsrapport kwijtgeraakt? U kunt voor een vervangend rapport terecht bij het bedrijf dat uw auto heeft goedgekeurd, of bij de RDW.

  Controle APK keuring

  De RDW controleert of APK-keuringen goed zijn uitgevoerd. Dit gebeurt onder meer steekproeven. Als uw auto voor een steekproef is geselecteerd, bent u verplicht hieraan mee te werken. De APK-controleur van de RDW is binnen 90 minuten bij uw auto aanwezig. Bij het afmelden zien wij direct of de keuring is geselecteerd voor een steekproef. Wij zijn dan verplicht de auto laten staan en te wachten op de controleur van de RDW. Er worden jaarlijks meer dan 200.000 steekproeven uitgevoerd op ruim 6 miljoen personenautos.

  Let op: als u het niet eens bent met de afkeuring van uw auto, dan moet u direct in beroep gaan bij het RDW APK-Centrum Nederland.
  Bel daarvoor 0900-0739 (€ 0,10 per minuut)
  Verplaats uw auto niet totdat de herkeuring is uitgevoerd 
  U mag geen reparaties (laten) uitvoeren

  De belangrijkste punten van de Algemene Periodieke Keuring

  Tijdens de keuring komen de veiligheidsaspecten en milieuaspecten van uw auto aan bod. Uw auto wordt op een groot aantal punten gekeurd. Bij de banden wordt bijvoorbeeld gekeken naar de diepte van het profiel en eventuele beschadigingen. De APK-keurmeester bekijkt ook of uw auto voldoet aan de milieueisen en of uw auto op de juiste wijze is geregistreerd.

  1. Voertuigidentificatienummer APK - Apk Keuring Mijdrecht
  2. Brandstofsoort
  3. Voertuiggegevens
  4. Remmen
  5. Stuurinrichting
  6. Wielophanging
  7. Banden
  8. Autogordels
  9. Verlichting
  10. Carrosserie
  11. Voorruit
  12. Uitlaatgassen

  Voor een uitgebreid overzicht van de keuringspunten kunt u terecht op deze pagina van de website van de RDW.

  Lees meer over de Algemene Periodieke keuring op Wikipedia