Dakkoffer

Alle bagage veilig vervoeren naar uw vakantieadres…. Een dakkoffer biedt u daarvoor de extra ruimte. Licht in gewicht en makkelijk hanteerbaar.

Verhuur Dakkoffer

Uw bagage is overzichtelijk en veilig opgeborgen tijdens uw reis. Door een dak koffer te huren bij autoservice Richard Baart is de bagageruimte van uw auto ineens een stuk groter en kunt u een aantal dingen wel meenemen op vakantie. Wij hebben de verhuur van een dakkoffer met eventueel een bijbehorende dakdrager als product en extra service voor onze klanten. 

Verhuurprijzen van onze dakkoffers:

  Apollo 100 Apollo 700 Dakdragers
1 week € 30,- € 40,- € 25,-
2 weken € 60,- € 65,- € 40,-
3 weken € 85,- € 90,- € 47,-
4 weken € 100,- € 105,- € 55,-
extra dag € 5,- € 5,- € 2,-
Borg € 100,- € 100,- € 50,-
Montage € 20,- € 20,-  

  
Bij verhuur van een box inclusief dakdragers, krijgt u 10% korting op de totale huursom.

Meer informatie en/of reserveren kan per telefoon (0297-785247) of klik HIER om per email te versturen.

Wilt u toch liever een dakkoffer aanschaffen?
Vraag vrijblijvend inzage in onze catalogus en wij bestellen de dakkoffer van uw keuze.

Dakdrager voor een dak koffer

Langzaam zien we op de weg geen enkele auto meer rijden met een imperiaal, maar het gebruik van de dakdrager op een personenauto voor de montage van een dakkoffer stijgt nog steeds. De dakkoffer wordt ook op het dak vastgemaakt met dakdragers. De dakkoffer heeft een aantal voordelen:

  • Spatwaterdicht
  • afsluitbaar tegen diefstal
  • Extra ruimte tot wel 700 liter

Is de skibox ook een dak koffer?

Een speciaal soort dak koffer is de skibox, die speciaal is ontworpen voor het vervoeren van ski’s. Waar een dak koffer vaak ongeveer net zo breed is als het hele dak van de auto, en daardoor vrij veel wind vangt, is een skibox relatief smal en lang genoeg voor het opbergen van een aantal paar ski’s. 

Beladen van een dak koffer

De dak koffer kan slechts een vastgesteld en getest gewicht verdragen. Omdat een dak koffer het een relatief groot oppervlakte heeft n ook nog eens bovenop de auto wordt bevestigd, is er ook veel luchtweerstand. De hogere luchtweerstand in combinatie met een beperkte mogelijkheden voor montage zorgen voor een maximale belading. Let bij de keuze van de dak koffer of deze past bij uw behoefte. De veiligheid van een dak koffer wordt uitvoerig getest voordat ze op de markt komen. 

Aerodynamica van de dak koffer

Het brandstofverbruik speelt ook een belangrijke rol bij de keuze voor een skibox of dakkoffer / bagagebox. De eerste dakkoffers leken meer op een doodskist dan van een accessoire voor een gezellige en sportieve vakantie. De dak koffers van nu zijn als aerodynamische modellen te verkrijgen. Getest in de windtunnel en ontworpen met behulp van de laatste technische snufjes. Het brandstofverbruik van een goed ontworpen en daardoor aerodynamische skibox ligt natuurlijk lager dan bij een minder gevormd model. 


Lees meer over de imperiaal en dak koffers op Wikipedia.